Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Αν ήμουν Ζαγοράκης !













Αν ήμουν Ζαγοράκης, σε αυτόν τον ακριβοπληρωμένο αλωνιστή από την Πορτογαλία, θα του έκανα μόνο μία ερώτηση.


Για να κερδίσει μια ομάδα, πρέπει απαραίτητα να πετύχει γκολ, και για να γίνει αυτό πρέπει επίσης, να τροφοδοτηθούν κατάλληλα οι προωθημένοι παίκτες.
Πως όμως μπορεί να συμβεί αυτό στον ΠΑΟΚ, όταν τα χαφ που χρησιμοποιεί ο Σάντος είναι όλα αμυντικά, και όταν ο Μπαλάφας, στις δέκα πάσες που κάνει, οι εννιά είναι λανθασμένες;
Δηλαδή χρειάζεται να είναι κάποιος προπονητής για να καταλάβει, ότι η ομάδα χωλαίνει στο χώρο του κέντρου, γιατί δεν υπάρχει ο κατάλληλος παίκτης, να κρατήσει την μπάλα, και να την προωθήσει στους επιθετικούς;

Τώρα ξέρω, θα βγουν πάλι κάποιοι που έχουν παίξει μπάλα, αλλά τα…100 μέτρα τα κάνουν σε μισή μέρα, και θα σχολιάσουν την θέση μας λέγοντας, αν είμαστε προπονητές.
Η απάντηση είναι όχι, αλλά όταν κάποιος παρακολουθεί 40 χρόνια ποδόσφαιρο, και έχει το κοινό μυαλό που χρειάζεται, σίγουρα έχει άποψη.
Δεν χρειάζεται μωρέ ούτε προπονητής να είναι κάποιος, ούτε να έχει παίξει μπάλα για να καταλάβει, ότι ο Μπαϊάνου μπορεί να μοιράσει καλύτερα την μπάλα από τον Μπαλάφα, και ότι ο Ηλιάδης, είναι ποιο χρήσιμος στην ομάδα από τον προαναφερόμενο.
Και εν πάσει περιπτώσει, ένας σοβαρός προπονητής προβληματίζεται, προσπαθεί να βρει το κατάλληλο σχήμα, και δεν επιμένει στην αποτυχημένη συνταγή, όπως κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ;
Διάβασα την ανακοίνωση του Σ.Φ.ΠΑΟΚ Πολίχνης, που αφορά τους βετεράνους του ΠΑΟΚ, που έχει τίτλο, « Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη», και ένιωσα διπλά ικανοποιημένος.
Ένιωσα ικανοποιημένος, πρώτον γιατί συμφωνώ απόλυτα μαζί τους, και δεύτερον γιατί είναι παραπάνω από σίγουρο, ότι με διαβάζουν.
Αν θελήσει κάποιος να ανατρέξει στο παρελθόν, θα διαπιστώσει ότι οι βετεράνοι δεν έχουν προσφέρει τίποτα απολύτως στον ΠΑΟΚ, και ότι προσπάθησαν να κερδίσουν από αυτόν.
Την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ, με την οποία δίνει τους βαθμούς της νίκης στον ηττημένο Ολυμπιακό, και αφαιρεί ένα βαθμό από την Καλαμαριά, δεν θα την σχολιάσουμε, γιατί ήταν αναμενόμενη, και γιατί δεν θέλουμε να εμπλακούμε με την βρομιά.
Απλά, ο κόσμος μέχρι τώρα γνώριζε, ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει τους αντιπάλους με την εύνοια της διαιτησίας.
Τώρα έμαθε ότι ακόμη αν και ο διαιτητής δεν καταφέρει να τον σπρώξει στην νίκη, υπάρχει ο…πλάγιος δρόμος, και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Κατά τα άλλα, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ζει και βασιλεύει, οι αγώνες διεξάγονται κανονικά, εμείς περνούμε καλά και αυτοί…καλύτερα.
Εγώ όμως έχω εμπιστοσύνη στον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού, και πιστεύω πως θα διορθώσει όλες τις…εκκρεμότητες, που δεν πρόλαβε ο προκάτοχός του.
Αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, κάποια κοπρόσκυλα που έβριζαν και λοιδορούσαν τον Γιώργο Ορφανό.
Δεν χρειάζεται νομίζω να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά, ότι αυτοί που εμφανίζονται συχνά στα μέσα ενημέρωσης, και επαναλαμβάνουν τις ίδιες παπάρες, χωρίς να λένε τίποτα, στο τέλος καταντούν γραφικοί;
Ειλικρινά δεν ήταν στις προθέσεις μου, να σχολιάσω για μια ακόμη φορά, την νοοτροπία ορισμένων δημοσιογράφων, αλλά οι ενημερωτές της κοινής γνώμης, όλο και κάτι θα γράψουν για να με βγάλουν από τα ρούχα μου.
Ξέρετε τι θεώρησαν είδηση κάποιοι δημοσιογράφοι, και το σερβίρισαν στον κόσμο;
Ότι λόγω διακοπής ρεύματος στο παλατάκι, διακόπηκε η προπόνηση.
Φοβερή επίσης είδηση αποτελεί το γεγονός, ότι τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ, εξουσιοδοτήθηκε να τα πάρει ο Γεωργιάδης.
Συνεχίζοντας την…ενημέρωση ο καλός δημοσιογράφος, αναφέρει που θα πάνε τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ, και πόσα οφείλονται στον Χαριτόπουλο.
Αυτό λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται ενημέρωση, και απορούν ορισμένοι, γιατί οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης είναι καπελωμένοι από τους Αθηναίους.

Ο Πραγματιστής

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

santos mamisoy kai ainte paretisoy

Ανώνυμος είπε...

santos meine stin paokara mas kai kane mas megalous