Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ



Ξεκινώντας την αρθρογραφία μου στο Blog θα ήθελα να τονίσω κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας για την λειτουργία μας ως οπαδοί του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΠΑΕ και γενικότερα απέναντι στον σύλλογο ΠΑΟΚ.
Κατ’ αρχήν ας πιάσουμε την ΠΑΕ που φυσιολογικά κερδίζει το μεγαλύτερο μέρος από την ασχολία μας στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει μια διοίκηση που κάποιοι άνθρωποι πάλεψαν για να μπει μπροστά. Την στηρίξαμε από την αρχή όλοι γιατί είναι ίσως η πρώτη φορά που στην διοίκηση βρίσκονται ΠΑΟΚτσήδες και γνώστες ο καθένας του τομέα του. Από τότε έχουν περάσει 9 μήνες με πολλές αλλαγές σε πολλούς τομείς αλλά και προσπάθειες οργάνωσης του σημαντικότερου κομματιού μιας ΠΑΕ που είναι το τμήμα marketing. 27 χορηγίες συμπεριλαμβανομένης και της βασικής χορηγίας της φανέλας, 12.500 εισιτήρια διαρκείας και επίσης 70% πληρότητα γηπέδου στα εντός έδρας παιχνίδια. Στοιχεία που καταδεικνύουν την πίστη που δείχνει ο κόσμος προς την διοίκηση και το όραμα που πρεσβεύει και στο οποίο πιστεύει ο κόσμος. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι έβαλε η διοίκηση αυτή σε τάξη τα οικονομικά με τους απαραίτητους διακανονισμούς για τα χρέη προς τρίτους αλλά και την είσοδο στην «χαριστική» και «φωτογραφική» ρύθμιση χρεών που το μόνο που κάνει διακανονίζει τα χρέη προς το δημόσιο χρέη που δημιούργησαν οι προηγούμενοι μεγαλομέτοχοι με τις ευλογίες του κράτους.
Οι διοικούντες με μπροστάρη τον Θοδωρή Ζαγοράκη έκαναν κάποιες επιλογές όσον αναφορά το αγωνιστικό τμήμα με επιλογές παιχτών –κατ’ αρχήν- και προπονητών. Οι παίχτες που ήρθαν το καλοκαίρι στην ομάδα δεν ήρθαν με αποκλειστικό σκοπό να βοηθήσουν την ομάδα αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά. Στην αρχή του πρωταθλήματος είχαμε την αλλαγή προπονητή με την άφιξη του Φερνάντο Σάντος με τον οποίο είχε δουλέψει στο παρελθόν ο Ζαγοράκης και εμπιστευόταν την δουλειά του. Πέρασε ο καιρός ήρθαν θετικά και αρνητικά αποτελέσματα με ισχυρότερη σφαλιάρα ο αποκλεισμός από το Κύππελο με ήττα από τον Θρασύβουλο με 4-2. Οι κλυδωνισμοί ήταν ισχυροί αλλά ο ΠΑΟΚ βγήκε δυνατός και συνέχισε την πορεία του.
Στην συγκεκριμένη περίοδο και μέχρι σήμερα γίνανε λάθη τα οποία άλλα στοιχίσανε άλλα όχι. Τα λάθη τα κάνουν αυτοί που δουλεύουν. Και εμείς κάναμε λάθη και πολλά μάλιστα. Τα λάθη αυτά σιγά σιγά διορθώνονται. Ήρθαν νέοι παίχτες τον Ιανουάριο το αποτέλεσμα δεν άλλαξε θεαματικά και είναι φυσικό αφού παίχτες που έρχονται τον Ιανουάριο δύσκολα προσαρμόζονται άμεσα. Το θέμα είναι η δική μας αντιμετώπιση των πραγμάτων.
Ακούω στα ραδιόφωνα κραυγές και αλαλαγμούς εναντίον του προπονητή αλλά και καλόπιστες κριτικές και απέναντι στους παίχτες και απέναντι στον προπονητή. Πρέπει όμως να βάλουμε καλά όμως στο κεφάλι μας ότι η κριτική στον προπονητή δεν σημαίνει ότι είναι και κακόπιστη κριτική στην διοίκηση.
Η σημερινή διοίκηση στηρίζει τον Σάντος κρίνοντάς τον παράλληλα όπως κρίνει και τους παίχτες από τον υπάρχον υλικό με τελικό στόχο το ξεσκαρτάρισμα του καλοκαιριού. Ένα ξεσκαρτάρισμα που θα δώσει αφορμή σε όλους μας να δούμε το μέλλον της ομάδας μας πιο ευοίωνο.
Συμπεραίνοντας θα παρακαλούσα να σταματήσουμε τους αλαλαγμούς στα ραδιόφωνα να συνεχίσουμε την καλόπιστη κριτική να κάνουμε κουράγιο και να περιμένουμε το καλοκαίρι να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει αφού πρώτα όμως κάνουμε το δικό μας χρέος αγοράζοντας τα διαρκείας μας από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους.Και αντί επιλόγου ήρθε η ώρα να γραφτούμε μαζικά μέλη του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ γιγαντώνοντας τον και έχοντας όλοι δικαίωμα ψήφου στις εκλογές του Ιουνίου του 2009. Όλα αυτά μέχρι τις 31 Μαρτίου 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: