Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Με τι μεταφορικό μέσο πήγανε στη Νέα Σμύρνη ο κύριος πρόεδρος του ΠΑΟΚ και οι συν αυτώ; Ή δε βρεθήκανε κοντά στην ομάδα γιατί φύγανε για τριήμερο;Ξαναρωτάω. Ποιος είναι ο υπεύθυνος στην μπουτίκ των διορισμένων από το πρωτοδικείο, διοικούντων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ;Προσοχή. Δε λέω στην μπουτίκ του ΠΑΟΚ, γιατί η μπουτίκ δεν είναι του ΠΑΟΚ. Είναι των τεσσάρων ιδιωτών που διόρισε το πρωτοδικείο.Πόσα λεφτά χρεώνονται στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ οι υπηρεσίες των σεκιουριτάδων; Πόσο πάει το μεροκάματο δηλαδή;Τετρακόσια χιλιάρικα οψιόν αγοράς ο …Βερόν! Τι λες ρε μεγάλε, μόνο τόσα λίγα; Βάλε κάτι παραπάνω να έρθουμε στα ίσα μας…Και 1 εκατομμύριο οψιόν αγοράς ο Σέρβος; Σοβαροί να είμαστε, γιατί κάποιοι θα κάνουνε την καλή τους με τον ΠΑΟΚ.Αλήθεια ο Βερόν πότε πρόλαβε και μάζεψε τέσσερις κάρτες στα παιχνίδια που έπαιξε δεν έπαιξε;

Κάτι περίεργα τηλέφωνα πέσανε χθες. Και κάτι μηνύματα. Υβριστικά και απειλητικά. Μάλιστα. Τι έγινε ρε παιδιά, τι σας πείραξε;

Πόσα χρήματα παίρνει ο Βρύζας; Οέο

Τι ανάγκη μπορεί να έχει ένας οπαδός να λέει ότι δεν είναι γλείφτης, δεν τα παίρνει από κανέναν και δεν κάνει αβάντα σε κανέναν; Τι τον οδηγεί εκεί;

Το ανέκδοτο της ημέρας: Ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να παίξει στα πλέι οφ! Ωχ!!!

Την αλήθεια με γνώμονα το ρεπορτάζ θα δίνει ο Μίνος. Γι΄ αυτό κι εγώ, ψηφίζω δαγκωτό, δίδυμο Πετρουλάκη-Μίνου. Θα σπάσει τα κοντέρ .
Ερωτήσεις και αποκαλύψεις

Ενδέκατος στο μπάσκετ, ένατος και καταϊδρωμένος ο ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο κι αν το πρώτο δεν ενδιαφέρει,
για το δεύτερο που καίει, κανείς δε μιλάει. Η ομάδα πάει από το κακό στο χειρότερο αγωνιστικά, έχει μείνει χωρίς στόχο, αλλά άπαντες έχουνε το στόμα τους κλειστό. Ομερτά. Γι΄ αυτό και η στήλη αναλαμβάνει δράση. Ερωτήσεις λοιπόν. Ερωτήσεις και αποκαλύψεις. Έτσι για ν΄ ανοίξουνε τα ματάκια του κοσμάκη.
Πόσα κοστίζει ο Βρύζας;
Πόσα χρήματα κοστίζει ο κύριος Βρύζας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Νούμερο, ρωτάω, νούμερο ζητάω. Και συνεχίζω. Τι ανάγκη είχε ο ΠΑΟΚ τις υπηρεσίες του κυρίου Βρύζα; Για να πάει στην Ιταλία και να φέρει δανεικό το Βερόν με 200 χιλιάρικα μέχρι το Πάσχα, όπως γράφει το ρεπορτάζ το οποίο ουδείς διέψευσε και 400 χιλιάρικα οψιόν αγοράς; Ή για να φέρει τον Κονσεϊσάο με 500 χιλιάρικα για τρεις μήνες φέτος και του χρόνου, και αυτός να χάνει τα πέναλτι και να πλακώνεται στη φισούνα, δίνοντας το καλό παράδειγμα στους πιτσιρικάδες; Είχε ανάγκη το Βρύζα για να φέρει τον Γκάβρανσιτς, με 250 χιλιάρικα το τρίμηνο και 1 εκατομμύριο ρήτρα αγοράς; Εκτός κι αν τον είχε ανάγκη για να κλείσει το Φρούνζα που θα είναι έτοιμος του …χρόνου.
Το κασέ του Βρύζα
Ξαναρωτάω λοιπόν. Πόσα χρήματα παίρνει ο κύριος Βρύζας; Πόσο κοστίζει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ το γεγονός ότι μπορεί και συνεννοείται στα Ιταλικά; Γιατί είδαμε αυτόν να πηγαίνει στην Ιταλία, αντί για το Ζαγοράκη που κάνει τις διαπραγματεύσεις σε άλλα κι άλλα, και που επίσης καταφέρνει και συνεννοείται στα Ιταλικά. Ποιος θα μας απαντήσει για το κασέ του Βρύζα;
Τα λεφτά της μπουτίκ
Πόσα χρήματα από αυτά που έχουνε υποσχεθεί ότι θα πηγαίνουνε κατευθείαν στο ταμείο της ΠΑΕ, έχουνε δώσει οι διοικούντες από την εταιρεία τους, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Ή μήπως δεν τελείωσε ακόμα η απόσβεση και δεν έχει περισσέψει τίποτα; Στο μεταξύ, εμείς, ο λαός του ΠΑΟΚ που είμαστε μέτοχοι κι επενδυτές, μήπως θα μπορούσαμε να έχουμε, τίποτα αποδείξεις σε φωτοτυπία; Έξοδα δηλαδή, έσοδα και λοιπά;
Τι κίνητρο έχουνε;
Τα φοβερά πράγματα που συμβαίνουνε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δε συμβαίνουνε ξαφνικά. Συμβαίνουνε σε τακτική βάση. Βλέπουμε λοιπόν, να φυτρώνουνε δεξιά κι αριστερά, εταιρείες με μετόχους ανθρώπους της διοίκησης του ΠΑΟΚ ή φιλαράκια τους, που διαλαλούνε αριστερά και δεξιά ότι θα χαρίσουνε τα κέρδη στον ΠΑΟΚ, γι΄ αυτό και δεν αρθρώνει λέξη κανείς. Κανείς βέβαια, δε μας λέει γιατί το κάνουνε αυτό. Ποιο είναι το κίνητρό τους, δηλαδή.
Ποιοι ταξιδέψανε;
Πόσοι και ποιοι ακολουθήσανε αεροπορικώς την αποστολή του ΠΑΟΚ στην Κρήτη και προχθές στην Αθήνα και με έξοδα τίνος; Πόσοι και ποιοι ακολουθήσανε αεροπορικώς φέτος στα εκτός έδρας παιχνίδια τον ΠΑΟΚ, πού μείνανε και με έξοδα τίνος; Απαντήσεις εδώ και τώρα, γιατί εγώ δεν οραματίζομαι μια τέτοια ομάδα.
Ολιγαρχία με ντάτσες!
Σ΄ ένα φίλο που ξέρει τα πράγματα από μέσα, η διοίκηση του ΠΑΟΚ θυμίζει το παλιό ολοκληρωτικό καθεστώς. Τότε που ο λαός είχε δωρεάν ρεύμα που κοβότανε κάθε τόσο, είχε νερό στη βρύση κι ένα δωμάτιο για να κοιμηθεί, δουλειά για να δουλεύει χωρίς να ουσιαστικά να πληρώνεται αλλά δεν είχε ελευθερία. Και οι άλλοι, η ολιγαρχία, είχε τις ντάτσες, τις λιμουζίνες και το χαβιάρι για να πίνουνε τη βότκα της καλής ποιότητας και όχι το πετρέλαιο που έπινε ο λαός.
Πηγή :
www.athlitiki.gr/vortal/content/view/3001/41/lang,el


* Υποσχεθήκαμε στον κόσμο που μας διαβάζει να του λέμε την αλήθεια, και τηρούμε την υπόσχεσή μας αυτή, με οποιοδήποτε κόστος.

* Όταν η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, κέρδισε μέσα στο Παλατάκι, την αντίστοιχη του Κολοσσού της Ρόδου, κανείς δημοσιογράφος δεν έγραψε τίποτα, περί εσωστρέφειας και άλλα παπαροειδεί.

* Το περασμένο Σάββατο όμως, που η ομάδα έχασε από το Αιγάλεω, κάποιος ευφάνταστος δημοσιογράφος, διέγνωσε ότι η ήττα του ΠΑΟΚ, οφείλεται στην εσωστρέφεια που καθυστερημένα ανακάλυψε.

* Η εσωστρέφεια που κατά τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο υπάρχει, δεν είχε επηρεάσει τον…Ρόου, οποίος στο παιγνίδι με τον Κολοσσό, είχε πετύχει 23 πόντους.

* Κατά τον ίδιο δημοσιογράφο, πρέπει ο Αμερικάνος να επηρεάστηκε…ετεροχρονισμένα, γιατί στο παιγνίδι με το Αιγάλεω πέτυχε μόνο 4 πόντους, σε 31΄ συμμετοχής.

* H διοίκηση έχει εμπιστοσύνη στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, και τους αφήνει στην δική τους κρίση να κρίνουν, με ποιο τρόπο ορισμένοι δημοσιογράφοι ενημερώνουν τον κόσμο, αλλά και ποιος μπορεί να είναι, ο πραγματικός τους στόχους.

* Θα το επαναλάβουμε όσες φορές ακόμη χρειαστεί, ότι οι δημοσιογράφοι έχουν υποχρέωση να ασκούν κριτική, γιατί με αυτόν τον τρόπο, θα κάνουν μια διοίκηση να περιορίσει τα λάθη της.

* Δεν μπορούν όμως μέσα από τις εφημερίδες τις οποίες εργάζονται, να βγάζουν τα προσωπικά τους αποθημένα, και να προσφέρουν αρνητικές υπηρεσίες, γιατί πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο, εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων.

* Θα πρέπει ακόμη να γνωρίζουν όλοι αυτοί οι κακομαθημένοι ενημερωτάδες, ότι είναι καιρός να ασκηθεί και στους ίδιους κριτική, από τις διοικήσεις εκείνες, που εξ’ αιτίας τους έχουν υποφέρει.

* Όλοι όσοι ασχολούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τον ΠΑΟΚ, κρίνονται, και κανείς δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο.

* Τελικός κριτής είναι μόνο ο κόσμος που δεν επηρεάζεται, και γνωρίζει ποιος είναι ο στόχος του κάθε εμπλεκομένου με τον ΠΑΟΚ.

* Η κριτική, δεν μπορεί να είναι προνόμιο μόνο ορισμένων δημοσιογράφων, που ο ρόλος τους δεν είναι και τόσο ξεκάθαρος.

* Η διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, είναι υποχρεωμένη να δώσει συνέντευξη τύπου, προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο με κάθε ειλικρίνεια για τα προβλήματα της Εταιρίας, αλλά και όσο πιο δυνατά μπορεί, να καταγγείλει την αδιαφορία της πολιτείας, και ειδικότερα των συγκεκριμένων Υπουργών, που ενώ δηλώνουν Παοκτσήδες, στην πράξη δείχνουν κάτι άλλο.

* Τους φιλάθλους δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τους αγνοεί, γιατί είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι, αυτοί είναι το οξυγόνο του ΠΑΟΚ.

* Η θέση της στήλης σε ότι αφορά την περιβόητη πολυμετοχικότητα, που την επικαλούνται όσοι δεν έχουν λύσεις να προτείνουν, είναι γνωστή.

* Μακάρι να μπορούσε να περπατήσει ένα τέτοιο μοντέλο, όπου το επάνω χέρι στην διοίκηση θα το είχαν οι φίλαθλοι.

* Αυτό όμως, ενώ είναι καλό στο να ακούγεται, δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί, και το γιατί το έχουμε επανειλημμένα εξηγήσει.

* Άλλωστε το μοντέλο αυτό, δεν παίζει για πρώτη φορά, γιατί αν δεν κάνουμε λάθος, πρωτοεμφανίστηκε πριν 5-7 χρόνια, και εμπνευστής του ήταν ο Γιώργος Καλύβας.

* Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια, αλλά το μοντέλο αυτό δεν περπάτησε, παρά τις προσπάθειες του εμπνευστή της, και κάποιων άλλων στην συνέχεια.

* Το προχθεσινό μας σχόλιό, σχετικά με τον Αθλητικό Δικαστή Θεσσαλονίκης, που το Αθηναϊκό κατεστημένο δεν τολμούσε να τον καταργήσει, όσο ήταν Υφυπουργός Αθλητισμού ο Γιώργος Ορφανός, φαίνεται πως ενόχλησε κάποιους κολλητούς του κ. Ιωαννίδη, και μας έδωσαν την εξής απάντηση.

* Τον Αθλητικό Δικαστή Θεσσαλονίκης, δεν τον κατάργησε ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά η Σούπερ Λίγκα, και μάλιστα μας θυμίζουν, ότι το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό, και ανήκει στον παραπάνω φορέα.

* Είμαστε υποχρεωμένοι τώρα κι’ εμείς με την σειρά μας, να θυμίσουμε σε αυτά τα σαπιομεγάφωνα, που φαίνεται ότι έχουν επιλεκτική μνήμη, ότι ο Αθλητικός Δικαστής Θεσσαλονίκης, επιβλήθηκε από τον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού, όταν και τότε το ποδόσφαιρο ήταν επαγγελματικό, όταν και τότε το Αθηναϊκό κατεστημένο έβαζε του κόσμου τα εμπόδια, όταν και τότε η διοργανώτρια αρχή (ΕΠΑΕ), δεν ήταν σύμφωνη, ο Γιώργος Ορφανός όμως έδειξε το ανάλογο ψυχικό σθένος, δεν έκανε πίσω, και θεσμοθέτησε τον Αθλητικό Δικαστή Θεσσαλονίκης, κάνοντας πράξη την αποκέντρωση που είχε υποσχεθεί.

* Παιδιά μην κουράζεστε, γιατί τώρα ο κόσμος μπορεί να συγκρίνει το χθες με το σήμερα, να είστε σίγουροι πως ήδη το έχει κάνει, και έχει βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, που δεν είναι καθόλου κολακευτικά για το νυν Υφυπουργό Αθλητισμού.

* Καρντάσι, τα περισσότερα από αυτά που μου γράφεις, με βρίσκουν σύμφωνο, δεν μπορώ όμως να δημοσιεύσω την επιστολή που μου έστειλες, γιατί χρησιμοποιείς ανεπίτρεπτες εκφράσεις, σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

* Μπορεί εμείς στην κριτική μας να είμαστε σκληροί, και ορισμένες φορές ίσως και να έχουμε υπερβάλει.

* Δεν είμαστε όμως εμπαθείς με κανέναν, και πολύ περισσότερο με τον δημοσιογράφο που μου γράφεις, γιατί μπορούμε να διαφωνούμε μαζί του για ορισμένες του θέσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν τον εκτιμούμε.

* Γιάννη Γούμενε, δημοσίευσε εκείνη την λίστα που έχεις στα χέρια σου, και δείχνει όλους εκείνους τους ενημερωτάδες, που φιλοξενήθηκαν στο πολυτελές Εστιατόριό σου, όταν ήσουν ισχυρός, ενώ τώρα προσπαθούν να σε ρίξουν στην πυρά, γιατί απλά πάνε με το ρεύμα;

* Η διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, θα δώσει την συνέντευξη, όταν αποφασίσει ο Πρόεδρος, και κανείς άλλος.

* Φτάσαμε στο σημείο, ακόμη και πότε θα μιλήσει ο Πρόεδρος να τον επιλέγουν οι δημοσιογράφοι.

* Συμβαίνουν αυτά σε άλλες ομάδες;

* Γνωρίζουν κάποιοι ευαίσθητοι ενημερωτάδες, πόσους μήνες έχουν απλήρωτους τους παίκτες άλλες ομάδες, και δεν ακούγεται κιχ;

* Είπαμε, αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ, είναι μοναδικό, και το γιατί το έχουμε εξηγήσει αρκετές φορές.

* Φιλαράκι, με τους δημοσιογράφους που ασκούν την καλόπιστη κριτική τους, δεν έχουμε απολύτως τίποτα, γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους.

* Έχουμε όμως με τους κομπλεξικούς εκείνους, που βγάζουν τα αποθημένα τους σε πρόσωπα, εξυπηρετώντας συμφέροντα τρίτων.

Ο Πραγματιστής
Πηγή :
www.athlitiki.gr/vortal/content/view/3000/2/lang,el

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Dose kai sose megale !!!