Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ΣΕ ΚΡΙΣΗ


Από το 1985 που η ομάδα μας κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα πέρασαν 23 χρόνια στην μετριότητα με κάποιες εξάρσεις εδώ και εκεί. Η μόνη συνέπεια της ομάδας του Π.Α.Ο.Κ. ήταν οι ευρωπαϊκές συμμετοχές της. Συνέχισε την παράδοση που την ήθελε να φιλοξενεί στην Τούμπα ομάδες αναλόγου βεληνεκούς μ’ αυτές που «προσκύνησαν» την δεκαετία του 70 όπως Μπάγερν Μονάχου Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, Νάπολι, Άρσεναλ, Αϊντχόβεν κ.α.
Εάν εξαιρέσει κανείς την διετία 2000-2001 η ομάδα μας κατάφερνε μερικές φορές να βρίσκετε ψηλά με παίχτες μέτριους έως καλούς η διαφορά ήταν ότι αυτοί οι παίχτες είχαν ψυχή και τσαγανό μα πιο πολύ ήξεραν σε ποια ομάδα έπαιζαν και τι φανέλα φορούσαν. Επίσης στον πάγκο της πέρασαν και μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως ο Πάλ Τσερνάϊ ο Άρι Χάαν ο Μπλάζεβιτς κ.α. όλοι αυτοί και να μην γνώριζαν έμαθαν που βρίσκονται προπονητές και τι πιστό λαό έχει αυτή η ομάδα.
Αναφερόμενος στην σημερινή ομάδα λείπουν πολλά στοιχεία που έκαναν τον Π.Α.Ο.Κ. μεγάλο και γνωστό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Πρώτα απ’ όλα λείπει το τσαγανό και η ψυχή ο τσαμπουκάς το ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΜΠΑ. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτοί οι παίχτες δεν ξέρουν μπάλα ή να ξέχασαν την μπάλα που ήξεραν δεν μπορώ να διανοηθώ πως τους λείπει η ψυχή και ο εγωισμός. Εκείνο που δυστυχώς φαντάζομαι είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος να τους τα δώσει. Σωστά μιλάω για τον προπονητή. Τον ακριβοπληρωμένο Φερνάντο Σάντος. Ένας προπονητής εγνωσμένης αξίας στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο δυστυχώς δεν μπορεί να εμφυσήσει την νοοτροπία νικητή στους παίχτες του Π.Α.Ο.Κ. και εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι από αυτά που βλέπω στο γήπεδο κανένας δεν βοηθάει τον Π.Α.Ο.Κ. στην κρισιμότερη φάση της 82άχρονης ιστορίας του. Κανένας παίχτης εκτός από τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα δεν έχει παίξει στην πραγματική του θέση λόγω καρτών ή τραυματισμών αλλά λίγοι όταν κλήθηκαν να αντικαταστήσουν συμπαίχτες τους στάθηκαν αντάξιοι των περιστάσεων.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Π.Α.Ο.Κ. και όποιος καλείτε να παίξει με τον δικέφαλο στο στήθος είναι υποχρεωμένος να δώσει το 110% των δυνατοτήτων του και ας χάσει να ξέρει ότι ο ΠΑΟΚτσής δεν θα τον αφήσει μόνο του. Όσο ο ΠΑΟΚτσής δεν βλέπει τσαμπουκά θέληση και ψυχή θα στήνει λαϊκά δικαστήρια έξω από το γήπεδο με μόνο σκοπό να υπερασπίσει αυτό που ο Θοδωρής Ζαγοράκης προσπαθεί να κάνει. Τον Π.Α.Ο.Κ. καθαρό από χρέη και μεγάλο.
Από εδώ και στο εξής όποιος δείχνει αδιαφορία θα μας βρίσκει μπροστά του. Τον Π.Α.Ο.Κ. τον έκανε μεγάλο ο λαός του και αυτός θα τον ξανακάνει μεγάλο γιατί έτσι τον έμαθε από την κούνια του όπου ο παππούς του και ο πατέρας του διηγούνταν σαν παραμύθι τις δόξες που γνώρισε αυτό το γήπεδο και ο κόσμος του.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΜΠΑ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ
Υ.Γ.: Και εγώ ήθελα από εδώ να ευχηθώ έστω και ετεροχρονισμένα χρόνια πολλά στον πρόεδρο Θοδωρή Ζαγοράκη για την ονομαστική του εορτή και να έχει γερό στομάχι. Π.Α.Ο.Κ. είσαι

Δεν υπάρχουν σχόλια: